Volgende Nederlander naar Bundesliga: Zijn betaalbare afkoopsom is hier bekend
Spits moet weg

Volgende Nederlander naar Bundesliga: "Zijn betaalbare afkoopsom is hier bekend"

28-04-2015 08:51
1

Het moet raar lopen wil Charlison Benschop volgend seizoen niet in de Bundesliga uitkomen. De spits heeft op het tweede niveau in Duitsland de aandacht getrokken en kan komende zomer voor een bescheiden transfersom bij Fortuna Düsseldorf vertrekken.

Benschop eindigde vorig jaar op twaalf doelpunten en staat dit seizoen al op dertien treffers in 27 wedstrijden. Lange tijd hoopte hij met zijn huidige club te kunnen promoveren, maar na vier wedstrijden zonder zege is duidelijk dat de spits moet vertrekken als hij volgend jaar op het hoogste niveau wil uitkomen.

"Ik heb het naar mijn zin bij Fortuna, maar iedereen moet toch begrijpen dat ik op het hoogste niveau wil spelen", aldus Benschop in Bild. Vooral Schalke 04 en 1. FC Köln, twee clubs uit de regio, lijken een goede kans te maken. "Ik hou van deze stad en wil hier blijven wonen. Ik moet dus niet te ver weg." 

Bij Schalke heeft men de belangstelling voor de 25-jarige Benschop eerder al bevestigd en ook Köln-manager Jörg Schmadtke heeft de aanvaller in het vizier. "Natuurlijk kijken we naar zulke spelers. Zijn betaalbare afkoopsom is bij ons bekend", zegt Schmadtke over het bedrag van anderhalf miljoen euro.