Feyenoord 'in shock' door afgrijselijk nieuws: vervangende coach maakt seizoen af
"Dit is een verschrikkelijk drama"

Feyenoord 'in shock' door afgrijselijk nieuws: vervangende coach maakt seizoen af

30-04-2015 07:32
2

Feyenoord hervat donderdag, een dag nadat Patrick Lodewijks het afgrijselijke nieuws te horen kreeg dat zijn vrouw Yvonne bij een verkeersongeval om het leven is gekomen, de groepstraining. De Rotterdammers zijn in diepe rouw en zullen een vervangende keeperstrainer zoeken, zodat Lodewijks zich de komende tijd kan richten op zijn kinderen.

'Heel Feyenoord verkeert in shock', schrijft De Telegraaf donderdag naar aanleiding van het trieste nieuws. Lodewijks is sinds 2002 werkzaam bij de club uit Rotterdam-Zuid, de afgelopen zeven jaar als keeperstrainer. Niet alleen binnen Feyenoord ziet iedereen stuk; uit de hele voetbalwereld stromen steunbetuigingen binnen. "Dit is een verschrikkelijk drama", laten de gebroeders Koeman weten.

Lodewijks, ook keeperscoach van Oranje, kreeg ook al steun van Ruud van Nistelrooy. "Ik ben hard getroffen. Dit doet heel veel pijn. Pijn voor de familie. Drie dochters die hun moeder kwijtraken en Patrick die de liefde van zijn leven verliest. Het was een heel hecht gezin, het is niet te bevatten", aldus de oud-spits en huidig assistent-trainer van Oranje.

In Groningen, bij de FC, waar Lodewijks jarenlang eerste doelman was, leeft ook iedereen mee. "Alles en iedereen hier in Groningen is in de ban van onze bekerfinale, maar van dit bericht zijn we allemaal even heel stil en wordt eens te meer duidelijk dat voetbal slechts een bijzaak in het leven is", aldus algemeen directeur Hans Nijland.