'Ajax krijgt Manchester United en Dortmund op zijn dak in jacht op boomlange spits'
Zware dobber voor Amsterdammers

'Ajax krijgt Manchester United en Dortmund op zijn dak in jacht op boomlange spits'

02-05-2015 16:31
1

De komst van Obbi Oulare wordt een zware dobber voor Ajax. De Amsterdammers zijn naar verluidt geïnteresseerd, maar hebben concurrentie van buitenlandse topclubs.

In Engeland wordt gemeld dat Manchester United de verrichtingen van de negentienjarige spits op de voet volgt. Borussia Dortmund zit volgens Duitse media vrijwel elke week op de tribune bij Club Brugge, de huidige club van Oulare. De spits werd onlangs voor het eerst in verband gebracht met Ajax.

Wedden

Meer odds

De Amsterdammers zijn op zoek naar een vervanger voor Kolbeinn Sigthórsson. Frank de Boer sprak de hoop uit volgend seizoen over een ervaren spits te kunnen beschikken, achter Arek Milik en Richairo Zivkovic. De talentvolle Oulare zou desondanks, samen met de wél geroutineerde Oscar Cardozo (31), in beeld zijn.

In de jacht op de boomlange spits heeft Ajax dus concurrentie van in ieder geval Dortmund en het United van Louis van Gaal. Club Brugge raakt hem tegelijkertijd liever niet kwijt. Oulare, dit seizoen goed voor drie competitietreffers in België, heeft naar verluidt een prijskaartje van vijf miljoen euro.