Groot feest bij 'Oude Dame' na winst van bijzondere en vierde 'Scudetto' op rij
Vidal maakt de beslissende en enige treffer

Groot feest bij 'Oude Dame' na winst van bijzondere en vierde 'Scudetto' op rij

02-05-2015 19:50

Juventus heeft zich zaterdagavond voor het vierde seizoen op rij gekroond tot landskampioen in Italië. De ploeg uit Turijn had op bezoek bij Sampdoria voldoende aan een punt, maar won gewoon: 1-0. Arturo Vidal was na een half uur trefzeker.

Door de 24e competitiezege van het seizoen is 'De Oude Dame' na 34 duels niet meer te achterhalen door de concurrentie. Nummer twee Lazio staat tweede in de Serie A, met liefst zeventien punten achterstand. Die ploeg van Stefan de Vrij en Edson Braafheid speelt zondag nog tegen Atalanta Bergamo, waar Urby Emanuelson onder contract staat.

Officieel is de titel de 31e in de clubhistorie, al houdt Juventus zelf aan dat het de 33e is. Vanwege een omkoopschandaal zijn echter de twee kampioenschappen van 2005 en 2006 afgenomen.

De ploeg van trainer Massimiliano Allegri, die zijn eerste landstitel met Juve vierde, mikt dit seizoen nog op twee andere prijzen. Juventus staat in de finale van het Italiaanse bekertoernooi, terwijl de ploeg ook nog meestrijdt in de Champions League. In de halve finale van het miljoenenbal neemt de club het op tegen Real Madrid. De eerste wedstrijd is dinsdag in het eigen Juventus Stadion in Turijn. (ANP)