'Egotripperij' kost trainer in Jupiler League de kop: 'Hij wilde te veel geld'
Boessen vraagt te veel en is de klos

'Egotripperij' kost trainer in Jupiler League de kop: 'Hij wilde te veel geld'

04-05-2015 10:35

FC Oss heeft zich ontdaan van trainer Wil Boessen. Volgens de club wil de oefenmeester simpelweg te veel geld verdienen en is er een 'onhoudbaar spanningsveld' ontstaan.

Boessen leidde FC Oss dit seizoen naar een periodetitel, waardoor promotie naar de Eredivisie nog steeds tot de mogelijkheden behoort. De laatste vijf wedstrijden werden echter allemaal verloren. Onlangs werd bekend dat Boessen na dit seizoen zou vertrekken. Uiteindelijk is zijn exit in een stroomversnelling gekomen.

Directievoorzitter Bert Zwanenburg windt er in een persverklaring geen doekjes om. "We zijn tot de conclusie gekomen dat direct ingrijpen noodzakelijk was. Na de mislukte poging om het contract met Wil Boessen te verlengen, is er intern een onhoudbaar spanningsveld ontstaan, gecreëerd door Wil Boessen zelf."

"Overal lazen en hoorden we hoe ambitieloos FC Oss wel niet was en wie de reden was achter het tot op dit moment zo succesvolle seizoen. Er is echter maar één reden waarom de samenwerking niet werd voortgezet en dat was dat Wil Boessen meer geld wilde dan FC Oss zich wenste te veroorloven."

Volgens Omroep Brabant verwijt de clubleiding Boessen ook egotripperij. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Klaas Wels, Rein Baart en Marcel van der Sloot. Na dit seizoen wordt Reinier Robbemond trainer, nu nog coach van Jong AZ.