'Onbetwiste leider' binnen handbereik: Ajax moet het geld maar eens laten rollen
"Ik weet zeker dat de meeste supporters blij zijn met zijn komst"

'Onbetwiste leider' binnen handbereik: "Ajax moet het geld maar eens laten rollen"

05-05-2015 07:58
8

Niet alleen Kenneth Perez, maar ook 'Mister Ajax' Sjaak Swart is van mening dat de terugkeer van Rafael van der Vaart bij Ajax een goede zet zou zijn. "Als ik Ajax was, twijfelde ik geen seconde. Maar andersom ook niet. Hij moet gewoon komen, klaar."

Het zijn duidelijke woorden van Swart, in gesprek met De Telegraaf. "Ik heb Rafael aan de lijn gehad en met hem over zijn terugkeer gesproken. Dat ziet hij wel zitten, want hij houdt echt van Ajax. Maar het gaat ook om de centjes. Dus moet Ajax het geld maar eens laten rollen", meent Swart, wijzend naar een transfervrije overstap van Hamburger SV-speler Van der Vaart.

"Hij zou in één keer de onbetwiste leider worden, een prima aanvoerder. Hij kan en zal de jonge jongens bij de hand nemen. Davy Klaassen, Daley Sinkgraven en Donny van de Beek zijn geweldige voetballers, maar nog jong. Dus hebben ze in het veld steun nodig. Rafael kan jongens als Lucas Andersen binnen de lijnen gek maken en leren wat er elke wedstrijd weer nodig is om te winnen", vervolgt Mister Ajax.

Swart is van mening dat ook de voetbalkwaliteiten van Van der Vaart wat toevoegen aan Ajax. Toch zijn er ook veel kenners sceptisch. "Dat hij te blessuregevoelig zou zijn... Onzin", vervolgt Swart. "Als je mee kunt in de Bundesliga, lukt dat dan niet in de Eredivisie? Weet je hoe hard er in Duitsland wordt getraind? De nieuwe trainer Bruno Labbadia gelooft in Rafael en stelt hem op. En het is geen toeval dat er nu weer punten worden gepakt. Ik weet zeker dat de meeste supporters blij zijn met zijn komst."