'PSV schrikt van salaris Corona, waarde Castaignos enorm gekelderd'

'PSV schrikt van salaris Corona, waarde Castaignos enorm gekelderd'

06-05-2015 07:46
8

FC Twente lijkt Luc Castaignos en Andreas Bjelland in de zomer kwijt te gaan raken. De club moet bezuinigen en de twee eerdergenoemde grootverdieners moeten het schip daarbij verlaten. Maar voor hoeveel is de vraag.

Het Algemeen Dagblad ziet het voor FC Twente niet heel positief in. De spits, die ooit voor zes miljoen euro naar Enschede werd gehaald, is volgens het dagblad nog hooguit 2,5 miljoen euro waard. En dat terwijl FC Twente hem vorig jaar dacht te slijten voor tien miljoen euro. Bovendien moeten de Tukkers twintig procent afdragen aan Doyen. Dan blijft er nog twee miljoen euro over.

Het is ook nog maar de vraag of geïnteresseerde clubs Jesus Corona willen ontvangen. PSV zou namelijk geschrokken zijn van het salaris dat de Mexicaan vraagt. Corona vraagt iets minder dan een miljoen euro per jaar, waardoor PSV ook naar alternatieven kijkt. De transferwaarde van Corona bedraagt zo’n vier miljoen euro, maar ook hiervan is niet alles bestemd voor FC Twente. Het AD weet immers dat tachtig procent van de transferrechten in handen ligt van zowel Mexicaanse als Nederlandse investeerders.

Verder is het voor FC Twente afwachten welke clubs zich melden voor Renato Tapia en Hakim Ziyech, twee spelers die hun transferwaarde nog kunnen opschroeven de komende seizoenen. "Het zou doodzonde zijn om zo'n zelf gescoute speler (Tapia, red.) nu al kwijt te raken", aldus Alfred Schreuder.