Media rekenen Bale af na dramatische statistieken tegen Juventus
Kranten rekenen Bale af

Media rekenen Bale af na dramatische statistieken tegen Juventus

06-05-2015 09:27
5

Na het treffen van Real Madrid met Juventus wordt er weinig goeds gepraat over de prestaties van Gareth Bale. De duurste speler aller tijden kon het dinsdagavond in Turijn opnieuw niet waarmaken en zag zijn ploeg met 2-1 verliezen.

In de Spaanse kranten is er geen goed woord voor Bale. 'Madrid had iets nodig om het licht te ontbranden. Bale zou daar niet voor kunnen zorgen, hij stond de hele avond uitgeschakeld', schreef Marca. De andere toonaangevende krant, AS, gaat daar in mee: 'Bale was verdwaald. In dit systeem zou het veel beter zijn geweest als Ancelotti was gestart met Javier Hernandez.'

Carlo Ancelotti nam het nog op voor Bale. Maar Phil Neville, oud-speler van Manchester United en Everton, zag het ongemak bij de Welshman. "In de tweede helft kreeg hij de bal en draaide hij terug. Hij had geen vertrouwen. Normaal gesproken zou hij opendraaien en recht op de verdedigers aflopen. Hij zou anders nooit een pass terug hebben gegeven. Deze Bale kennen we niet", zei hij bij BBC Radio 5.

De statistieken spreken bovendien voor zich. In de wedstrijd tegen Juventus leverde Bale achttien passes af. Dat zijn er zelfs drie minder dan doelman Iker Casilles. Verder wist de aanvaller uit Wales niet één keer te schieten of een kans te creëren.