'We kennen Bas Dost inmiddels, hij praat al twee jaar elke transferperiode'
Bas Dost maakt zich zorgen om zijn positie bij Wolfsburg

'We kennen Bas Dost inmiddels, hij praat al twee jaar elke transferperiode'

06-05-2015 11:15
2

Bas Dost maakt zich zorgen om zijn positie bij VfL Wolfsburg. De Duitse club wil met Max Kruse een concurrent halen voor de spitspositie waar Dost zich op richt. De voormalig aanvaller van sc Heerenveen en Heracles Almelo uitte zijn zorgen in de media, maar daar is zijn club niet van onder de indruk.

In het Duitse magazine Kicker zei Dost: "We moeten aankijken wat de club met mij wil." Daarop reageerde zijn trainer Diether Hecking nuchter in Bild. "We kennen Bas ondertussen. Hij praat al twee jaar elke transferperiode over zijn toekomst bij de club. Telkens zegt hij dat hij moet kijken wat er gebeurt."

Volgens de Duitse oefenmeester hoeft Dost zich echter geen zorgen te maken, ook niet als Kruse naar Wolfsburg komt. Met hem én Dost én de andere spits Nicklas Bendtner heeft Hecking grootse plannen. "Hij moet weten dat we veel vertrouwen hebben in hem. Eén ding moet Dost voor ogen houden en dat is dat het niet om hem of zijn concurrenten gaat, maar dat het gaat om het teambelang."

De 25-jarige Dost kwam in 2012 voor zeven miljoen euro over van Heerenveen. In drie seizoenen kwam hij tot dusver tot 26 doelpunten, waarvan veertien in de huidige jaargang.