Anita knokt en zwoegt bij Newcastle: 'Eredivisie is verder dan de Premier League'
Middenvelder bereikt bijna mijlpaal bij Newcastle en gaat voor honderdste wedstrijd

Anita knokt en zwoegt bij Newcastle: 'Eredivisie is verder dan de Premier League'

06-05-2015 11:40
3

Een vaste basisplaats heeft Vurnon Anita niet bij Newcastle United, toch laat de kleine middenvelder, die in 2012 overkwam van Ajax, zich niet uit het veld slaan. Hij baalt van de weinige speelminuten die hij maakt, maar klagen doet hij nooit.

"Bij Ajax heb ik hetzelfde meegemaakt", zegt Anita in gesprek met Voetbal International. "Toen ben ik ook blijven knokken. Dat zit gewoon in me." Newcastle United verkeert momenteel in zwaar weer. De club heeft acht wedstrijden op rij verloren en kijkt angstvallig naar de degradatiestreep, die maar op twee punten staat. 

"Elk seizoen hebben we wel een dippie gehad. Maar acht keer achter elkaar verliezen is vrij uniek. Als je weg bent uit Nederland besef je ook pas goed wat je mist. Het spel van Ajax, de trainingen, alles eromheen. Het is niet zo dat ik terug wil of dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt, maar ik weet wel wat ik daar had. En dat was iets goeds."

Volgens Anita is de Premier League lang niet zo zaligmakend als dat altijd gezegd wordt. "Als je puur naar het voetbal kijkt en hoe daarover wordt gedacht, is Nederland verder. Misschien redeneer ik zo omdat ik er opgegroeid ben. Je was op trainingen altijd heel gericht bezig met techniek en tactiek, met loopacties. De aanpak is in Engeland toch wat losser. Maar qua strijd kom je natuurlijk wel aan je trekken."