'Bliksemactie van Overmars en Ajax voorkwam transfer Gudelj naar Duitsland'
Gudelj stond op punt naar Duitsland te verkassen

'Bliksemactie van Overmars en Ajax voorkwam transfer Gudelj naar Duitsland'

07-05-2015 07:00
4

Het blijkt uit een verhaal van De Telegraaf dat Ajax ternauwernood Nemanja Gudelj naar Amsterdam heeft weten te halen. De middenvelder van AZ, die naar verluidt voor zes miljoen euro de overstap maakt, stond namelijk ook in de verregaande belangstelling van Schalke 04, alsmede PSV.

Marc Overmars, de directeur voetbalzaken van Ajax, wist door een 'bliksemactie' te voorkomen dat Gudelj naar Duitsland of PSV trok. Het blijkt dat Gudelj een maand geleden al met 'anderhalf been in Gelsenkirchen stond', zo schrijft het dagblad. PSV zou pas concreet worden bij een verkoop van Georginio Wijnaldum en is nu dus te laat.

De Servische middenvelder Gudelj liet al weten in zijn nopjes te zijn met de transfer naar Ajax. Overmars overtuigde de AZ-middenvelder. "Sinds de gesprekken met de trainer en Overmars wist ik helemaal zeker dat ik naar Ajax wilde. Het gevoel is heel erg belangrijk voor mij", vertelde Gudelj. "Alles is hier op topniveau. Dit is de best denkbare stap voor mijn ontwikkeling. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen die ze mij hebben geboden en Ajax dankbaar voor het vertrouwen."