'Feyenoord kan pikante transfer van ex-Ajacied vormgeven en Ajax rijker maken'
Feyenoord, AZ en Schotten in de race

'Feyenoord kan pikante transfer van ex-Ajacied vormgeven en Ajax rijker maken'

15-05-2015 07:00
10

Mitchell Dijks heeft dit seizoen een prima indruk gemaakt als linksback van Willem II. En door zijn spel heeft de verdediger zich in de kijker gespeeld van onder meer Feyenoord. Een eventuele transfer zou pikant zijn, daar Dijks afkomstig is uit de jeugdopleiding van Ajax en door de Amsterdammers niet goed genoeg bevonden werd. Zaakwaarnemer Dick van Burik: "Het is geen geheim dat er veel belangstelling is. Maar op namen ga ik op dit moment niet in."

De 22-jarige Dijks mag zich verheugen op belangstelling van meer clubs. Naast Feyenoord heeft ook AZ interesse in Dijks, zo meldt De Telegraaf vrijdag. Feyenoord is gebaat bij snelle onderhandelingen, als het AZ - net als in de Eredivisie - voor wil blijven inzake Dijks. Volgens het dagblad willen de Rotterdammers ook snel handelen. Het rijtje met geïnteresseerde clubs wordt steeds langer, want niet alleen AZ en Feyenoord willen Dijks graag hebben, ook het Schotse Celtic zou in de markt zijn voor de linksback. Steeds meer scouts vonden hun weg naar Tilburg.

AZ heeft al onderhandelingen gevoerd met Willem II en gepraat over de transfersom die gevraagd wordt. Dijks ligt bij de Tricolores nog tot medio 2016 onder contract. Ook Celtic informeerde al naar de afkoopsom van Dijks en deed dat bij zaakwaarnemer Dick van Burik. Allebei de geïnteresseerde partijen kregen te horen dat Dijks zich pas na zondag, als de laatste wedstrijd is gespeeld, wil richten op dergelijke zaken. Voor Ajax is de interesse van de clubs goed nieuws, want de Amsterdammers bedongen een doorverkooppercentage van vijftig procent op Dijks.