Van der Vaart zet drankjes koud: Ik zou dansen van vreugde als het lukt
HSV speelt zondag de degradatiekraker tegen Stuttgart

Van der Vaart zet drankjes koud: "Ik zou dansen van vreugde als het lukt"

15-05-2015 10:15

Rafael van der Vaart heeft nog steeds niet duidelijk gemaakt waar zijn toekomst na de zomer ligt, maar geeft wel aan nog steeds met heel zijn hart voor Hamburger SV te leven. De aan Ajax gelinkte routinier zou lijfsbehoud met de Duitse club waardevoller vinden dan welke titel dan ook.

Op de persconferentie voorafgaand aan de degradatiekraker tegen VfB Stuttgart spreekt Van der Vaart over de strijd tegen de mogelijke afgang naar de 2. Bundesliga. Dat zou voor het eerste in de geschiedenis van HSV zijn dat de club degradeert. "Deze geweldige club hoort niet in de tweede divisie", spreekt de middenvelder en aanvoerder van de Bundesliga-club strijdlustig. "Handhaving zou voor mij meer betekenen dan elke titel ter wereld. Ik wil met een goed gevoel vertrekken en zou dansen van vreugde als het lukt ons te handhaven. Daarna drink ik een paar drankjes op het team, de fans en de club."

Sinds de komst van trainer Bruno Labbadia won HSV tweemaal en is de club gestegen naar de veilige veertiende plaats, maar is de degradatiestreep niet ver weg meer. Met nog twee duels te gaan staat de Bundesliga-dino, zoals de bijnaam van de club luidt, maar één punt voor op nummer zestien Hannover 96. Mocht HSV winnen bij Stuttgart, waar Huub Stevens trainer is, dan is het zeker van lijfsbehoud. De nummer laatst van de Duitse competitie staat echter maar twee punten achter op HSV.