'Hardnekkige geruchten kloppen: sterspeler van United akkoord met Madrid'
Raakt United sterspeler kwijt?

'Hardnekkige geruchten kloppen: sterspeler van United akkoord met Madrid'

15-05-2015 20:05
6

Het begint er steeds meer op te lijken dat Louis van Gaal deze zomer op zoek moet naar een nieuwe doelman. David De Gea, dit seizoen misschien wel dé uitblinker van Manchester United, zou deze week een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Real Madrid.

Dat schrijft Marca vrijdag. De Spaanse krant heeft vernomen dat de 24-jarige goalie bij De Koninklijke een vijf- of zesjarig ontract kan ondertekenen dat hem per seizoen vier miljoen euro netto gaat opleveren. Eerder deze week gonsden er al geruchten over de keeper, die met zijn zaakwaarnemers op een vliegvelg in Madrid zou zijn gespot.

Bij Real wordt De Gea de opvolger van Iker Casillas, kind van de club, maar al geruime tijd niet meer geliefd bij een deel van de achterban van de Spaanse grootmacht. Marca claimt overigens ook dat Real Madrid nog wél tot een akkoord dient te komen met United. Gesproken wordt over een transfersom van rond de 45 miljoen euro. 

Hugo Lloris (Tottenham Hotspur) wordt in de wandelgangen genoemd als potentiële opvolger van De Gea, mocht de transfer inderdaad rondkomen. De Franse doelman wil graag een stap hogerop maken nu de Spurs er opnieuw niet in zijn geslaagd zich te kwalificeren voor Champions League-voetbal.