Van Bronckhorst trekt boetekleed aan: Een gesprek gehad met Rutten
"We hebben vier duels om ons doel te bereiken"

Van Bronckhorst trekt boetekleed aan: "Een gesprek gehad met Rutten"

20-05-2015 13:28

Giovanni van Bronckhorst hoopt dat Feyenoord met een schone lei kan beginnen aan de play-offs om een Europees ticket. De nieuwe hoofdtrainer gaf woensdag zijn eerste persconferentie.

Van Bronckhorst moet vervroegd aan de bak in De Kuip, na het debacle in Zwolle en het daaropvolgende ontslag van Fred Rutten. "Het was best een verrassing dat ze mij vroegen hoofdtrainer te worden. Maar ik voelde in mijn lichaam dat ik wilde", vertelt hij volgens RTV Rijnmond.

De trainer kan niet ontkennen dat hij als rechterhand van Rutten ook verantwoordelijk was voor het verspelen van de derde plek. "Ik ben medeverantwoordelijk voor de sportieve terugval. Gisteren heb ik een goed gesprek met Rutten gevoerd. We speelden na de 1-0 in Zwolle niet meer als team. We hebben vier duels om ons doel te bereiken."

Feyenoord opent de play-offs donderdagavond tegen sc Heerenveen. "Ik heb honderd procent vertrouwen in de spelers. We hebben dit seizoen laten zien dat ons vermogen om te voetballen groot is. Ik ben er nieuwsgierig naar of ik de visie die ik in mijn hoofd heb, kan vertalen. Ik wil spelers helpen zich te ontwikkelen."

Het is de vraag of Van Bronckhorst bij zijn vuurdoop kan beschikken over Lex Immers en Elvis Manu. Het duo is niet volledig fit. Na de afsluitende training van woensdagmiddag wordt bekeken of de middenvelder en aanvaller inzetbaar zijn. Rick Karsdorp is er door een schorsing zeker niet bij.