'Heel ander Feyenoord' verwacht: Een kat in het nauw maakt rare sprongen
Heerenveen - Feyenoord is donderdagavond om 18:30 uur

'Heel ander Feyenoord' verwacht: "Een kat in het nauw maakt rare sprongen"

20-05-2015 14:58

Dwight Lodeweges, trainer van sc Heerenveen, waarschuwt zijn ploeg voor Feyenoord. In de play-offs nemen beide ploegen het donderdagavond tegen elkaar op. Ondanks de perikelen bij de Rotterdammers, heeft Lodeweges ontzag voor Feyenoord.

In de laatste weken van de competitie hield Heerenveen vooral rekening met AZ en Vitesse als tegenstander, maar na de nederlaag van Feyenoord in De Kuip tegen Vitesse, zag Lodeweges de bui al een beetje hangen. "Toen wist ik dat het nog alle kanten op kon", zegt Lodeweges op de website van de Friese club. "Eigenlijk is het ook wel prima. Feyenoord is een grote club, een tegenstander waarvoor je je op kunt laden."

Lodeweges vindt dat zijn ploeg scherp moet zijn. Hij vindt dat Feyenoord, ondanks de dramatische slotfase van de competitie en de trainerswissel, een gevaarlijke tegenstander is. "Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Een nieuwe trainer kan een behoorlijke schok teweeg brengen en ervoor zorgen dat het weer gaat draaien. Ik verwacht donderdag een heel ander Feyenoord dan in Zwolle in het veld stond."

De trainer ging met zijn ploeg op een trainingskamp in het Gelderse Garderen. "Je kunt je in alle rust voorbereiden, trainen, besprekingen houden en spelers fit maken. Het is bovendien een signaal naar de spelersgroep dat er het nodige op het spel staat voor de club. Dat we de play-offs serieus nemen." 

Mark Uth is het enige twijfelgeval in de selectie van Heerenveen. Lodeweges heeft echter goede hoop dat de topscorer donderdag aan de aftrap verschijnt. Joey van den Berg ontbrak woensdagochtend op de training. De middenvelder wordt opnieuw vader en was bij zijn vrouw in het ziekenhuis.