'Nieuwe assistent Jong Ajax gearresteerd na 'geintje' met vuurwapen'
Bizar incident in aanloop naar de play-offs van FC Emmen

'Nieuwe assistent Jong Ajax gearresteerd na 'geintje' met vuurwapen'

20-05-2015 16:18
5

Drie spelers van FC Emmen zijn opgepakt door de politie omdat ze op de A28 zouden hebben gezwaaid met een vuurwapen. RTV Drenthe meldt dat het drietal momenteel vastzit op het politiebureau. De mannen zijn 26, 27 en 33 jaar oud. 

De Drenthse omroep denkt dat het gaat om Omar Kavak, Said Bakkati en Danny Menting. Vooral de naam van Bakkati springt in het oog, omdat hij komend seizoen de nieuwe assistent-trainer wordt van Jong Ajax in de Jupiler League. Hij wordt de derde man naast trainer Andries Ulderink en assistent Jaap Stam. 

Het incident bleek na onderzoek te gaan om een geintje. Een automobilist had de politie gebeld, omdat hij op de A28 zag dat er vanuit een auto met een vuurwapen werd gezwaaid. De politie zette de betreffende auto bij het verkeersplein in Gieten aan de kant. Met getrokken wapens haalden agenten de drie voetballers uit de auto. In de auto werden twee speelgoedwapens gevonden.

De spelers van trainer Joop Gall (foto) verklaarden dat het om een geintje gingen en dat ze 'een bekende de stuipen op het lijf wilden jagen'. Ze hielden daarom 'het wapen' buiten de auto. De drie spelers zaten een tijdje vast op het politiebureau, maar zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het incident komt op een ongelukkig moment, omdat FC Emmen nog volop verwikkeld is in de strijd om promotie naar de Eredivisie. In de halve finale van de nacompetitie treft de ploeg van Gall vrijdag Roda JC.