'Europees voetbal maakt ons seizoen speciaal, maar zo niet, geen teleurstelling'
Zondag wordt alles beslist

'Europees voetbal maakt ons seizoen speciaal, maar zo niet, geen teleurstelling'

24-05-2015 10:31

Ronald Koeman en Southampton kunnen zondag een geweldig seizoen bekronen met plaatsing voor Europees voetbal. Daar hebben The Saints wel wat hulp van andere ploegen voor nodig. De Nederlandse trainer is hoe dan ook tevreden. 

Southampton pakte dit seizoen een recordaantal punten en staat nu op de zevende plaats in de Premier League, achter Liverpool (vijfde) en Tottenham Hotspur (zesde). Afhankelijk van de uitslagen op de laatste speelronde kunnen Koeman en co. de vijfde plaats nog pakken. "Het blijft hoe dan ook een fantastisch seizoen", zo stelde de voormalig Feyenoord-trainer zaterdag tijdens een persconferentie.

"Natuurlijk maakt Europees voetbal het seizoen wel specialer. Als we zondag winnen, kunnen we zelfs nog vijfde of zesde worden. En als dat niet gebeurt, is het geen teleurstelling. Nee, hoor. Ik denk overigens niet dat Liverpool en Tottenham allebei hun lastige uitwedstrijden winnen, dus het is zeker niet onmogelijk."

Southampton gaat zondag op bezoek bij Manchester City. Liverpool en Spurs treden aan tegen respectievelijk Stoke City en Everton. Mocht Koeman met zijn elftal op de zevende plek eindigen, dan is er een mogelijkheid dat die positie ook nog leidt tot Europese kwalificatie. Arsenal moet dan in de FA Cup-finale, volgende weekeinde, winnen van Aston Villa.