'PSV moet in de buidel tasten voor gewenste versterking voor Cocu'
Alle partijen gaan deze week om tafel

'PSV moet in de buidel tasten voor gewenste versterking voor Cocu'

26-05-2015 07:25
3

Ruud Brood, trainer van NEC Nijmegen, staat in de verregaande belangstelling van PSV. Hij kan mogelijk de nieuwe assistent-trainer van Phillip Cocu worden, omdat Ernest Faber afscheid neemt. Maar een afkoopsom staat een overstap vooralsnog in de weg.

NEC wil een afkoopsom voor Brood vangen, die door promotie nog een jaar onder contract ligt in Nijmegen. PSV meldde zich volgens De Gelderlander al officieel voor de 52-jarige oefenmeester, die NEC geld moet opleveren. Dat kan voor een conflictsituatie gaan zorgen, zo schetst het dagblad. NEC wil de kampioenenmaker niet voor een appel en en ei laten gaan.

Brood ziet een mogelijk dienstverband bij PSV als een buitenkans en sportieve promotie. Alle partijen gaan dan ook deze week nog om tafel. Volgens De Gelderlander is een 'nette breuk' de inzet. Het Eindhovens Dagblad meldt juist dat PSV geen vergoeding voor Brood wil betalen, al wil het wel snel duidelijkheid scheppen. Door de interesse in Brood lijkt Darije Kalezic, tot voor kort trainer van Jong PSV, niet de nieuwe assistent te worden. Wel is er interesse in de coach.