Oud-Ajacied wil het liefst in Engeland blijven: Er zijn drie opties
Verdediger geeft Koeman hoop

Oud-Ajacied wil het liefst in Engeland blijven: "Er zijn drie opties"

26-05-2015 17:29

De carrière van Toby Alderweireld leek vorige zomer in het slop te zitten. De Belgische verdediger was bij Atlético Madrid uit beeld geraakt en maakte bijna noodgedwongen op huurbasis de overstap naar Southampton. Daar speelde hij zich weer in de kijker.

Trainer Ronald Koeman zag in de oud-Ajacied direct een vaste waarde voor zijn verdediging en dat pakte goed uit. De 26-jarige Alderweireld geeft aan dat hij deze zomer tussen drie opties moet kiezen. "Ik kan terug naar Atlético Madrid, blijven bij Southampton of naar een andere club vertrekken", zegt hij tegen de BBC. "Maar het liefst blijf ik in de Premier League."

De international van België dankt Southampton voor de geboden kans. "Zij gaven mij de kans en dat heeft zich volgens mij uitbetaald. Ik heb een fantastisch jaar gehad. Ik kan er niet over liegen dat ik graag in Engeland wil blijven. Ik wil graag naar een club die heel graag mijn handtekening wil."

Volgens de BBC staan Tottenham Hotspur en Manchester City ook in de rij om Alderweireld binnen te halen. Southampton heeft echter de grootste kans op zijn ja-woord, want de club heeft een optie tot koop in het contract opgenomen. Als Koeman en de clubleiding hem langer willen houden, dan wil Atlético een bedrag van rond de tien miljoen euro ontvangen.