'Nieuwe Eijkelkamp' staat voor debuut: Ik wil de volgende zijn
Hiddink verwelkomde in Chery één van de debutanten

'Nieuwe Eijkelkamp' staat voor debuut: "Ik wil de volgende zijn"

26-05-2015 17:48
1

Tjaronn Chery wil een eeuwenoude statistiek uit de boeken spelen. De laatste speler die namens FC Groningen debuteerde in het Nederlands elftal was René Eijkelkamp in 1990. De huidige aanvallende middenvelder van de bekerwinnaar ruikt zijn kans. 

Chery had dinsdag samen met Steven Berghuis zijn eerste training bij het Nederlands elftal. Hij spreekt van een hoog niveau. "Het is mooi om hier te zijn", zei de middenvelder na afloop tegen de NOS. "De andere jongens hebben me goed opgevangen. Nu moet ik het op de trainingen laten zien. Ik ben erg trots dat dit al gelukt is. Nu moet ik zorgen dat ik erbij kan blijven, dat is het allerbelangrijkste."

De 26-jarige Chery spreekt ook zijn doel uit om Eijkelkamp zo snel mogelijk te achterhalen. "Ik wil de volgende zijn", zegt de Oranje-debutant. "Ik ben goed bezig, maar er zit meer in, ik wil de bondscoach overtuigen van mijn kwaliteiten." De vrije trappen van Chery waren dit seizoen een belangrijk wapen in de strijd van FC Groningen op jacht naar de bekerwinst en daarmee Europees voetbal.