Opmerkelijke transfer: Ik lieg als ik zeg dat ik stond te springen toen zij kwamen
"Ik heb getwijfeld"

Opmerkelijke transfer: "Ik lieg als ik zeg dat ik stond te springen toen zij kwamen"

30-05-2015 11:48
1

Quincy Promes reageerde vorig jaar niet dolenthousiast toen bleek dat hij naar Spartak Moskou kon. De vleugelaanvaller ging toch en stelt nu dat het leven in Rusland hem alles meevalt. Van racisme is geen sprake, wonen in Moskou bevalt goed en persoonlijk kan hij ook terugkijken op een goed seizoen.

Spartak betaalde vorig seizoen zo'n twaalf miljoen euro voor Promes. "In eerste instantie heb ik wel getwijfeld of ik het moest doen", erkent de international nu. "Ik zou liegen als ik zei dat ik stond te springen toen Spartak kwam. Puur omdat ik het niet kende. En wat je niet kent, daar ben je een beetje bang voor."

"Maar als je eenmaal in Moskou komt, verandert je hele kijk op de stad. Ik ging van het ergste uit, maar het is reuze meegevallen", aldus Promes in De Telegraaf. Met Spartak ging het dit seizoen echter minder goed, de club loopt Europees voetbal mis. "En dat terwijl Spartak echt een grote club is. Het is het Ajax van Rusland. Daarom is dit heel teleurstellend."

"Persoonlijk kijk ik wel terug op een goed seizoen. Ik ben clubtopscorer geworden met elf goals en tweemaal tot Speler van de Maand gekozen in Rusland. Ik weet dat veel mensen vraagtekens hebben gezet bij deze stap. Maar ik denk dat ik bewezen heb dat het niet zo’n verkeerde keuze is geweest. De Russische competitie is gewoon een topcompetitie, waarin ik me goed heb kunnen ontwikkelen."

Inmiddels lonkt toch alweer een vertrek voor Promes, die in de belangstelling staat van Atlético Madrid, Valencia en Paris Saint-Germain. Zo'n stap is uiteindelijk wel wat de 23-jarige Amsterdammer voor ogen heeft. "Ik hoop dat ik deze lijn vasthoud. Het is mijn doel weer in West-Europa terecht te komen, maar dan wel als een betere speler met meer bagage."