Jeugdinternational komt binnen bij AZ: De springplank geweest waar ik op hoopte
"Ik heb wel het idee dat ik een eerlijke kans ga krijgen volgend jaar"

Jeugdinternational komt binnen bij AZ: "De springplank geweest waar ik op hoopte"

31-05-2015 08:25
4

Joris van Overeem keert na een jaar op huurbasis bij FC Dordrecht terug bij AZ. De twintigjarige Van Overeem rekent op een eerlijke kans van trainer John van den Brom. In Alkmaar keert in ieder geval een betere speler terug, de jongeling wist zich te ontwikkelen bij degradant FC Dordrecht.

"Ik ben wel aanzienlijk sterker geworden bij FC Dordrecht", zegt Van Overeem in Voetbal International. "Als je om de onderste plaatsen speelt, moet je knokken. Elke week opnieuw. Daarom ben ik Dordrecht ook enorm dankbaar. Ik heb me mogen ontwikkelen, fouten mogen maken. Het is de springplank geweest waar ik op hoopte. Na twee jaar wachten heb ik een kans gekregen in de Eredivisie. Ik denk dat er nu wel een sterkere en betere Joris van Overeem staat."

In Alkmaar zijn ze tevreden over de ontwikkeling van de middenvelder. "Zo heb ik het wel begrepen. Inmiddels heb ik gesproken met John van den Brom en Earnest Stewart. De eerste keer was voor de winter, toen mijn optie werd gelicht. Ik was toch wel benieuwd wat de plannen van AZ waren, of ik een eerlijke kans zou krijgen. De laatste keer was eind april. Ze vinden dat ik een goed seizoen heb gedraaid."

"Ik heb gevraagd naar mijn toekomstperspectief en dat zag er goed uit. Ik ben heel eerlijk: als je een heel jaar in de Eredivisie hebt gespeeld, is het niet goed om vervolgens weer bij de beloften te gaan spelen. Natuurlijk kan de trainer geen beloften doen, maar ik heb wel het idee dat ik een eerlijke kans ga krijgen volgend jaar", aldus Van Overeem.