'De Boer krijgt binnen tien dagen duidelijkheid over Londense toekomst'
Frank de Boer is gewild in Engeland

'De Boer krijgt binnen tien dagen duidelijkheid over Londense toekomst'

01-06-2015 15:37
10

Frank de Boer weet binnen nu en tien dagen of zijn toekomst in Londen ligt. West Ham United wil binnen afzienbare tijd een nieuwe manager presenteren die de ontslagen Sam Allardyce moet opvolgen. 

De Ajax-trainer is een gewild object bij West Ham. De eigenaar van de club, David Gold, gaf eerder al aan een groot fan te zijn van De Boer. Maar hij heeft meerdere ijzers in het vuur. Naast De Boer zijn ook Marcelo Bielsa, Slaven Bilic en Unai Emery kandidaten om in Londen op de bank te zitten. 

Vorig jaar was De Boer ook al kandidaat bij Tottenham Hotspur, maar werd hij net niet gekozen. De club ging toen voor Mauricio Pochettino. Sky Sports meldt dat de vier bovengenoemde trainers de enige kandidaten zijn en dat West Ham binnen tien dagen een beslissing neemt over de vacante positie.

Bilic trainde afgelopen jaar het Turkse Besiktas. Hij was daarvoor bondscoach van Kroatië. Hij speelde als voetballer meer dan vijftig wedstrijden voor West Ham. Emery won de afgelopen twee jaar de Europa League met Sevilla. De Argentijn Bielsa is trainer van Olympique Marseille.

West Ham United is op basis van het Fair Play klassement geplaatst voor de eerste ronde van de Europa League.