'Zaakwaarnemer biedt Van der Vaart aan in Spanje; meer Europese interesse'
Van der Vaart mogelijk naar Spanje, in de buurt van zijn familie

'Zaakwaarnemer biedt Van der Vaart aan in Spanje; meer Europese interesse'

02-06-2015 10:55

Rafael van der Vaart is door zijn zaakwaarnemer aangeboden bij zowel Real Betis als Malaga, zo meldt de Spaanse krant AS. Ook uit Turkije - en van Ajax - is er belangstelling voor de aanvallende middenvelder, die zich maandag wist te handhaven met Hamburger SV. In zijn laatste duel voor HSV zorgde hij overigens voor een opvallend moment.

Van der Vaart kondigde direct na de zinderende pot tegen Karslruher SC al aan dat de komende dagen duidelijk wordt naar welke club hij verkast. De Heemskerker heeft een aflopend contract bij HSV en is derhalve transfervrij. Ajax richtte de pijlen aanvankelijk op Van der Vaart, maar kijkt nu verder. Aangezien er nog geen andere routinier is gevonden, kan het zijn dat Ajax nog een poging gaat wagen.

Besiktas en Galatasaray zouden volgens Turkse media ook op het vinkentouw zitten, terwijl Betis en Malaga ook mogen hopen. De familie van de spelbepaler woont ook in Spanje. Betis promoveerde dit jaar, terwijl Malaga al in de Primera Division speelde. Het salaris van Van der Vaart gooit mogelijk roet in het eten, al staan beide clubs volgens het hiervoor genoemde medium wel open voor zijn komst.