Dreun voor Juventus: medische staf komt met zeer slecht nieuws
Italianen missen verdediger in Berlijn

Dreun voor Juventus: medische staf komt met zeer slecht nieuws

04-06-2015 13:48
3

Waar heel Juventus bang voor was is gebeurd: de blessure van Giorgio Chiellini kost hem de finale van de Champions League. Dat heeft de club uit Turijn donderdag bekendgemaakt.

Chiellini raakte woensdag op de training geblesseerd aan zijn kuit. Direct werd gevreesd dat dat hem wel eens de finale in Berlijn zou kunnen kosten. Dat blijkt nu te kloppen. In een verklaring op de officiële website bevestigt de Oude Dame dat hij niet meereist naar Berlijn.

Het nieuws is een forse aderlating voor de ploeg van Massimiliano Allegri. Chiellini was in de halve finale tegen Real Madrid een van de absolute uitblinkers en het toonbeeld van onverzettelijkheid. Allegri zal nu moeten puzzelen om ervoor te zorgen dat zijn defensie net zo hecht opereert als in de duels met Real Madrid.

Het nieuws over Chiellini betekent ook dat een weerzien met Luis Suarez er niet van komt. Laatstgenoemde beet de verdediger tijdens het WK van vorig jaar in zijn schouder.

Vrijdagavond traint Juventus in het Olympisch Stadion van Berlijn. Behalve Allegri zullen doelman Gianluigi Buffon en verdediger Leonardo Bonucci aanwezig zijn bij de persconferentie.