Transfervrij: de spelers die gratis op te pikken zijn in de Engelse middenmoot

Transfervrij: de spelers die gratis op te pikken zijn in de Engelse middenmoot

08-06-2015 15:00
3

Het seizoen zit erop en ook de clubs in de Premier League hebben te maken met aflopende contracten. VoetbalPrimeur presenteert een overzicht van alle spelers die deze zomer transfervrij zijn. Deze keer alle spelers uit de hoofdmacht van Stoke City, Crystal Palace, Everton en West Ham United. 

Stoke City

Jonathan Walters
Walters is nog altijd in gesprek met de clubleiding om zijn contract te verlengen. De buitenspeler scoorde dit seizoen acht keer in de Premier League en leverde vier assists.

Peter Odemwingie
Odemwingie werd vorige zomer getroffen door een zware knieblessure en speelde daardoor slechts zeven wedstrijden in de Premier League. De Nigeriaan hoopt nog altijd op contractverlenging.

Wilson Palacios
Palacios krijgt geen contractverlenging. De Hondurees, die in 2011 overkwam van Tottenham Hotspur, kende op zijn zachtst gezegd een ongelukkige periode in het Britannia Stadium. Palacios had te kampen met veel blessures, voornamelijk aan zijn knie. De defensieve middenvelder kwam in totaal 38 competitiewedstrijden in actie.

 

Andy Wilkinson
Wilkinson is een van de jeugdspelers die Stoke heeft voortgebracht. De clubleiding heeft kenbaar gemaakt dat het contract van de rechtsback, die vijftien jaar bij de club heeft gezeten, niet wordt verlengd. 

Thomas Sörensen
Doelman Sörensen mag vertrekken. Sörensen kwam in 2008 transfervrij over van Aston Villa en keepte in zes seizoenen 99 Premier League-wedstrijden namens Stoke.

Crystal Palace

Shola Ameobi
Ameobi kwam de afgelopen transferperiode over van het Turkse Gaziantep en speelde sindsdien vier wedstrijden in de Premier League. De spits mag uitkijken naar een nieuwe club (foto, rechts).

Jerome Thomas
Het contract van linksbuiten Thomas wordt niet verlengd. Thomas speelde in het verleden voor clubs als Arsenal, Charlton Athletic en Leeds United. In dienst van Palace kon Thomas geen potten breken.

Brede Hangeland
Verdediger Hangeland werd begin dit seizoen aangetrokken door Palace om meer ervaring in de ploeg te brengen. De voormalig speler van Tottenham is echter tekort geschoten in zijn taak en mag vooralsnog vertrekken. Hangeland wordt gelinkt aan een baan als trainer bij zijn oude club, het Noorse Viking. 

Owen Garvan
Garvan werd de laatste twee seizoenen al op huurbasis ondergebracht bij respectievelijk Millwall en Bolton Wanderers. De aanvallende middenvelder, die zes seizoenen onder contract stond bij Palace, mag nu definitief vertrekken.

Peter Ramage
Ramage krijgt geen nieuw contract. De centrale verdediger speelde dit seizoen op huurbasis voor Barnsley en scoorde drie keer in negentien League One-optredens (foto, Ramage (linksvoor) in zijn tijd bij Newcastle United).

Lewis Price
Doelman Price werd in 2009 overgenomen van Derby County om bij Palace de rol van tweede doelman te vervullen. Dit seizoen werd Price op huurbasis overgenomen door Crawley Town (League One) waar hij achttien wedstrijden onder de lat stond. Het contract van de Welshman wordt niet verlengd.

Sullay Kaikai
Het is nog niet bekend of het contract van Kaikai wordt verlengd. Kaikai speelde dit seizoen grotendeels op huurbasis voor Cambridge United, waar hij tot 'Young Player of the Year' werd uitgeroepen.

Jerome Binnom-Williams
Williams speelt al sinds zijn jeugd voor Palace. De twintigjarige verdediger maakte in 2013 zijn officiële debuut tegen Bristol City, maar werd daarna twee seizoenen verhuurd. Vooralsnog mag Williams vertrekken. 

Everton

Antolín Alcaraz
Everton gaat niet verder met Alcaraz. De Paraguayaan kwam in 2013, samen met Everton-trainer Roberto Martinez, transfervrij over van Wigan Athletic. In twee seizoenen op Goodison Park maakte Alcaraz allesbehalve een overtuigende indruk en had hij veelal te maken met blessures. 

Sylvain Distin
Voor de Franse verdediger Distin (37) lijken de jaren te gaan tellen. Distin, ook bekend als man van de club, werd dit seizoen uit de basis gespeeld door de 21-jarige John Stones en zou onenigheid hebben gehad met trainer Martinez. Het contract van Distin, die in totaal 174 Premier League-wedstrijden speelde namens The Blues, wordt niet verlengd.  

Luke Garbutt
Het is nog maar de vraag of Garbutt langer aanblijft bij Everton. De 22-jarige linksback, dit seizoen goed voor vier optredens in de Premier League, wordt gelinkt aan Swansea City en promovendus Bournemouth. Everton heeft Garbutt een nieuwe aanbieding gedaan, maar het is nog niet bekend of de jongeling hiermee akkoord gaat.

Francisco Júnior
Júnior speelde in de jeugd bij SL Benfica voor hij in 2012 overstapte naar Everton. Tot een echte doorbraak op Goodison Park kwam het nog niet. De Portugees, spelend op het middenveld, werd in de laatste periode van dit seizoen op huurbasis overgenomen door Port Vale. 

West Ham United

Carlton Cole
Na negen jaar West Ham mag publiekslieveling Cole uitkijken naar een nieuwe club. Cole, die in maart nog beboet werd wegens Twitter-misdragingen, maakte in totaal 55 competitietreffers namens West Ham.  

Nenê
Nenê werd in januari transfervrij overgenomen van Al-Gharafa (Qatar) om tot het einde van het seizoen te spelen voor West Ham. De Braziliaan, en oud-speler van Paris Saint-Germain, maakte in acht optredens geen overtuigende indruk en mag vertrekken. West Bromwich Albion wordt genoemd als mogelijk nieuwe club voor de spits (rechts op de foto).

Guy Demel
West Ham gaat niet verder met Demel. De Franse verdediger, die in het verleden ook uitkwam voor Hamburger SV, speelde sinds 2011 voor West Ham en ontpopte zich in de twee voorgaande seizoenen tot basisklant. Dit seizoen kwam Demel, door een goed spelende Carl Jenkinson, echter tot slechts zes wedstrijden in de Premier League.  

Jussi Jääskeläinen
Jääskeläinen krijgt geen contractverlenging. De 40-jarige goalie, bekend als clubicoon van Bolton Wanderers, moest dit seizoen zijn plaats afstaan aan de Spaanse doelman Adrián.



Lees ook: 
Spelers die transfervrij op te pikken zijn bij de Engelse top-vier
Spelers die transfervrij op te pikken zijn bij de Engelse subtop