'Zeer lucratieve miljoenentransfer van Chery geclaimd, maar ontkend in Groningen'
Chery kan mogelijk stap maken

'Zeer lucratieve miljoenentransfer van Chery geclaimd, maar ontkend in Groningen'

08-06-2015 07:12
7

FC Groningen zou Tjaronn Chery voor drie miljoen euro kunnen verkopen aan het Chinese Guangzhou R&F. De noorderlingen ontkennen zelf echter een ophanden zijnde miljoenentransfer van de smaakmaker.

Chery speelde zich dit seizoen in de kijker en speelde zelfs zo goed dat hij werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Ook Guangzhou heeft zijn prestaties opgemerkt en zou in een verregaand stadium van onderhandelingen zijn. "Ik weet niks van Guangzhou", reageert Chery echter in De Telegraaf.

Ook algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat hij van niks weet. "Als ze Tjaronn willen contracteren, moeten ze zich bij ons melden. Dat is niet gebeurd. Hij staat hier nog twee jaar onder contract", aldus Nijland. En dat terwijl Chinezen een transfer claimen.

Het eigenlijke contract van Chery loopt tot medio 2016, maar Groningen gaat een optie voor nog een jaar lichten. Groningen kan naar verluidt drie miljoen euro vangen voor Chery, die zelf een contract ter waarde van 1,4 miljoen euro per jaar kan tekenen.