Update: Heerenveen bevestigt akkoord en gaat gekeurde MVP kwijtraken
Nieuwe club wordt Hoffenheim

Update: Heerenveen bevestigt akkoord en gaat gekeurde MVP kwijtraken

17-06-2015 16:24
9

Niets lijkt een transfer van Mark Uth naar Duitsland nog in de weg te staan. SC Heerenveen heeft een principe-akkoord bereikt met 1899 Hoffenheim.

Dat meldt het Friesch Dagblad woensdagmiddag. Uth is er al een tijdje uit met Hoffenheim, maar de onderhandelingen tussen de twee clubs verliepen stroef. De transfer lijkt nu alsnog in kannen en kruiken. Er ligt een principe-akkoord en alleen de laatste plooien moeten nog worden gladgestreken.

Wedden

Meer odds

Heerenveen moet door het vertrek van de MVP (vijftien goals en tien assists) op zoek naar een nieuwe spits. Hans Vonk, technisch directeur van de Friese club, mag met de transfersom van Uth de markt op. Naar het schijnt houdt Heerenveen drie miljoen over aan het vertrek van de Duitser, die volgens Bild op dinsdag al medisch is gekeurd.

Het is niet bekend op wie Vonk nu zijn pijlen heeft gericht. Mike Havenaar werd genoemd, maar de oud-spits van Vitesse is nog niet in beeld. "Die naam is deze week niet op lijstjes voorbij gekomen", zegt hij tegen het eerstgenoemde medium.

Update 16:24: Heerenveen bevestigt dat er een principe-akkoord is gesloten met Hoffenheim. 'Nadat eerder al de spits en Hoffenheim tot overeenstemming kwamen, zijn nu ook sc Heerenveen en de nummer acht van Duitsland tot een principeakkoord gekomen', schrijft de club op zijn website. Heerenveen beschrijft het seizoen van de 23-jarige aanvaller als goed, zeker door het feit dat hij in de play-offs voor een Europees ticket ook nog eens vijf keer trefzeker was.