'Juventus heeft aanval weer rond: spits van achttien miljoen tekent in Turijn'
Spits tekent voor vier jaar

'Juventus heeft aanval weer rond: spits van achttien miljoen tekent in Turijn'

18-06-2015 22:35
8

Juventus staat op het punt een verrassende transfer af te ronden. Mario Mandzukic moet in Turijn de opvolger van Carlos Tévez worden. Diverse Italiaanse media melden dat de deal met Atlético Madrid rond is.

De verliezend finalist van de Champions League-finale betaalt achttien miljoen euro voor de Kroaat, die pas één seizoen bij Atlético speelde. In Vicente Calderon speelde hij 28 competitiewedstrijden, waarin hij twaalf keer scoorde. Juve-directeur Beppe Marotta zou deze week naar Madrid gevlogen zijn om de laatste plooien glad te strijken en dat heeft resultaat gehad. Manduzkic tekent voor vier seizoenen.

La Stampa en Gazzetta dello Sport melden donderdagavond dat de transfer afgerond is. De transfersom is vijftien miljoen euro, maar door aanvullende voorwaarden kan deze oplopen naar achttien miljoen. Mandzukic moet bij Juventus de opvolger worden van Tévez, die op het punt staat om in zijn geboorteland bij Boca Juniors te gaan spelen. Opvallend is dat Atlético vorig jaar de Champions League-finale verloor en Juventus, zijn nieuwe club, dat een paar weken geleden eveneens deed.