Dost heeft clubs voor het uitzoeken en haalt zijn gram: Koop lekker nog een spits
Transfer aanstaande

Dost heeft clubs voor het uitzoeken en haalt zijn gram: "Koop lekker nog een spits"

19-06-2015 07:49
4

Bas Dost hoopt VfL Wolfsburg deze zomer te verlaten. De spits is nog niet vergeten dat hij eerder dit seizoen derde keus was en in elk geval Borussia Dortmund en Newcastle United hopen van zijn transferwens te profiteren.

Het Algemeen Dagblad bevestigt vrijdag dat de belangsteling van Newcastle het meest concreet is. Beide partijen zaten al met elkaar om de tafel, maar witte rook hoeft op korte termijn nog niet te worden verwacht. 

De 26-jarige aanvaller heeft namelijk geen haast, omdat de interesse van Borussia Dortmund al lange tijd op de achtergrond sluimert. En een club van zo'n kaliber is het wachten wel waard. Een transfer naar Dortmund is echter afhankelijk van een vertrek van Ciro Immobile, die voor negentien miljoen euro werd gekocht en een jaar later alweer weg mag.

Pikant genoeg was Dortmund de tegenstander in de laatste bekerfinale. Met de al langer aanwezige interesse van de geelhemden was Dost vastbesloten om zich van zijn beste kant te laten zien. Hij maakte een goal, speelde een ijzersterke wedstrijd en haalde na afloop zijn gram bij Wolfsburg-manager Klaus Allofs. Dost liet hem fijntjes weten dat hij geen bal had verspeeld. Om er triomfantelijk aan toe te voegen: 'Koop jij lekker nog een spits'.