Update: Europa League-loting Go Ahead Eagles pakt dramatisch uit

Update: Europa League-loting Go Ahead Eagles pakt dramatisch uit

22-06-2015 13:52
74

Go Ahead Eagles start het Europese avontuur met een mooie maar pittige tweestrijd tegen Ferencváros, de nummer twee van Hongarije. De degradant uit Deventer begint op 2 juli 'thuis' in Emmen en mag een week later op 9 juli naar het uitstekend bereisbare Budapest.

Eagles treft met Ferencváros een tegenstander van naam. The Green Eagles werden 28 keer kampioen van Hongarije (voor het laatst in 2004) en stonden veertig jaar geleden nog in de finale van de Europa Cup II. Afgelopen seizoen eindigde de club achter FC Fehérvár als tweede, daarnaast werd de beker gewonnen.

Voor de supporters lijkt het treffen met Ferencváros een prachtige loting. De kans op enorme Europese successen lijkt sowieso klein voor de ploeg die afgelopen seizoen uit de Eredivisie degradeerde en nu is de aanhang in elk geval verzekerd van een heerlijke reis naar Budapest. Voor de positie van Nederland op de coëfficiëntenlijst lijkt de loting minder positief.

Go Ahead verzekerde zich via het Fair Play-klassement van Europees voetbal. Vanwege de verbouwing van de Adelaarshorst wijkt men voor de eerste thuiswedstrijd uit naar Emmen. Ferencváros speelt in de Groupama Arena, waar 22.000 supporters in kunnen. 

Update 13.52 uur:
De Europa League-loting voor Go Ahead Eagles leek zo mooi, maar pakt nu dramatisch uit. Fans van de club uit Deventer kunnen een reis naar Budapest op hun buik schrijven, er mag namelijk geen publiek in het stadion bij de uitwedstrijd op 9 juli. Ferencváros zit nog een oude UEFA-straf uit en daarom vindt het duel achter gesloten deuren plaats.