'Manchester United pakt door na Schneiderlin en gaat met 28 miljoen naar Ajax'
Southampton raakt Schneiderlin kwijt aan Manchester United

'Manchester United pakt door na Schneiderlin en gaat met 28 miljoen naar Ajax'

28-06-2015 09:18
33

Na het aantrekken van Memphis Depay is Morgan Schneiderlin de volgende aanwinst voor het Manchester United van trainer Louis van Gaal. Volgens The Mirror is er een akkoord met Southampton en wordt de middenvelder woensdag gepresenteerd. Met het afronden van de ene transfer, start voor Manchester ook direct de jacht op de volgende aanwinst: Jasper Cillessen.

Depay werd al vroeg aangetrokken, daarna bleef het qua definitief transfernieuws rustig bij Manchester United. Geruchten waren er genoeg. Volgens The Mirror is het nu voorbij met de geruchten. Schneiderlin komt komende week over van Southampton, dat 35 miljoen euro ontvangt. Woensdag gaat de transfermarkt officieel open, dan maakt de Fransman de overstap.

Ronald Koeman raakt met Schneiderlin een belangrijke speler kwijt. Het volgende target van Manchester United speelt momenteel ook onder een Nederlandse oefenmeester. Vice-voorzitter Ed Woodward wil doorpakken na het aantrekken van Schneiderlin en maakt werk van de komst van Cillessen, die nu bij Ajax onder Frank de Boer speelt. De Engelse club heeft twintig miljoen pond, ruim 28 miljoen euro, over voor de Nederlandse international.

Manchester United gaat werk maken van de komst van Cillessen, terwijl David De Gea nog niet verkocht is. De Spaanse doelman staat in de belangstelling van Real Madrid. Tot een akkoord zijn de clubs nog niet gekomen. Met het intensiveren van de jacht op Cillessen lijkt een overeenkomst tussen de Engelsen en Spanjaarden echter een kwestie van tijd.

Volgens het Engelse tabloid is de koopwoede van Van Gaal nog niet voorbij na het eventueel aantrekken van Schneiderlin en Cillessen, de club hoopt ook nog altijd op de komst van Sergio Ramos (Real Madrid) en Bastian Schweinsteiger (Bayern München).