Oud-Ajacied opvolger van 'nieuwe' Ajacied: Voordat ik naar het buitenland ga
"Daar wil ik niet veel over zeggen"

Oud-Ajacied opvolger van 'nieuwe' Ajacied: "Voordat ik naar het buitenland ga"

29-06-2015 08:46

Dico Koppers is de nieuwe linksback van Willem II. Hij volgt in Tilburg de naar Ajax vertrokken Mitchell Dijks op. En dat is opvallend, want naast Dijks is ook Koppers een oud-Ajacied. De voormalig speler van FC Twente had naast Willem II nog meer ijzers in het vuur.

Zo kon Koppers ook naar de 2. Bundesliga en FC Groningen. "Voordat ik naar het buitenland ga, wil ik me eerst in Nederland hebben bewezen. En bij FC Groningen had ik meer kunnen verdienen dan bij Willem II, maar hier is de kans op speeltijd groter dan daar, is mijn inschatting", zegt Koppers in gesprek met het Brabants Dagblad.

Afgelopen seizoen verloor Koppers bij Twente de concurrentiestrijd met Robbert Schilder. "Daar wil ik niet veel over zeggen. Alleen dat ik mezelf beter vind dan Robbert en het dus een behoorlijk frusterend seizoen voor mij was. Ik had misschien kunnen blijven, maar ik zou pas een nieuw contract kunnen krijgen als er spelers verkocht werden bij Twente. Daar wilde ik niet op wachten."

Uiteindelijk voerde de 23-jarige Koppers positieve gesprekken met zijn nieuwe club. "Willem II is misschien sportief een stapje terug, maar het speelt in ieder geval voetbal dat mij wel ligt. Ik ben fysiek wat minder dan Mitchell Dijks, maar ik hou er ook van om mee naar voren te trekken. Niet zoals hij met lange rushes, maar meer met combinatievoetbal."