Pislink Go Ahead Eagles in de penarie na negatief bericht uit Emmen
Donderdag return in Hongarije

Pislink Go Ahead Eagles in de penarie na negatief bericht uit Emmen

06-07-2015 20:44
10

Een tegenvaller voor Go Ahead Eagles. De Europa League-deelnemer heeft maandag van de gemeente Emmen te horen gekregen dat de club niet meer welkom is om in het stadion van FC Emmen aan te treden voor een eventueel volgend duel in Europees verband. 

Dat besluit is genomen naar aanleiding van rellen die donderdag plaatsvonden in de binnenstad van Emmen, rond de confrontatie met het Hongaarse Ferencváros (1-1). 'Go Ahead Eagles heeft tijdens het weekend contact gehad met de burgemeester van Emmen, de heer Bijl', laat de club uit Deventer in een verklaring weten. 

'Deze gaf aan dat een nieuwe aanvraag om in Emmen te spelen niet gehonoreerd zal worden. Vanzelfsprekend respecteert de club dit besluit en heeft zij nogmaals haar excuses aan de burgemeester overgebracht.'

'Niet alleen is er sprake van imagoschade', gaat het statement verder. 'Ook dient er onder grote tijdsdruk een nieuwe accommodatie voor de eventueel te spelen tweede ronde van de Europa League te worden gevonden. Als dit al lukt, zijn flinke concessies van club en fans niet uit te sluiten.'

Go Ahead moest uitwijken naar de thuishaven van Emmen omdat het eigen stadion verbouwd wordt. Aanstaande donderdag treedt de degradant in Hongarije aan voor de tweede ontmoeting van het tweeluik. Dat duel wordt zonder publiek gespeeld vanwege een straf voor Ferencváros.