Alderweireld bestookt door hacker: Je zag de onmacht in zijn ogen
Belg verlost van internethacker

Alderweireld bestookt door hacker: "Je zag de onmacht in zijn ogen"

07-07-2015 07:46
1

Toby Alderweireld kan weer veilig het internet op. De Belgische verdediger werd een tijdje serieus lastiggevallen door een hacker, maar dat probleem is inmiddels verholpen door IT'er Nico Cool.

"Kort nadat Alderweireld ging samenwonen met zijn vriendin kwamen er via Hotmail meerdere berichten binnen zonder enige grond van waarheid. Aanvankelijk negeerde het koppel dit, maar na een tijdje begonnen ze zich eraan te ergeren", vertelt Cool aan Het Laatste Nieuws. "Er werd een ander hotmailaccount aangemaakt, maar de hacker volgde gewoon."

"Hij had via een onbeveiligde poort ingebroken op de computer van het koppel en kon zo alle informatie zien. Niet alleen foto's, e-mails en internetverkeer, maar ook paswoorden en het adresbestand. Daardoor werden ook familieleden met e-mails bestookt. Er werden valse Facebookaccounts aangemaakt die geloofwaardig werden gemaakt met onder andere de gestolen foto's. De lastercampagnes liepen uit de hand en er volgden zelfs doodsbedreigingen."

Cool is blij dat het koppel bij hem terecht kwam. "Als zo'n man voor je op een stoel zit en je ziet de onmacht in zijn ogen, dat deed iets met mij. Ik heb dus alles uit de kast gehaald om die hacker te vinden. Na twee weken is dat gelukt. De politie heeft nu de nodige gegevens om het onderzoek af te ronden."