Promotie voor 'onprofessionele' Van den Berg in Heerenveen: Ik krijg 'm
"Ik ben de oudste van deze groep"

Promotie voor 'onprofessionele' Van den Berg in Heerenveen: "Ik krijg 'm"

13-07-2015 11:36
1

Joey van den Berg is de nieuwe aanvoerder van sc Heerenveen. Bij de Friese club is de Drenthenaar de opvolger van Marten de Roon, die naar Italië is vertrokken.

Officieel is het nog niet, maar Van den Berg weet na het met 4-1 gewonnen oefenduel van Heerenveen met FC Volendam genoeg. "Ik denk dat ik de band krijg'', zegt hij tegen het Dagblad van het Noorden.

Van den Berg speelde zaterdagavond in Koudum de eerste helft en droeg de band. "Ik denk dat het aanvoerderschap wel bij me past. Ik ben de oudste van deze groep en ben iemand die van nature stuurt en coacht."

In het seizoen 2013/2014 was Van den Berg (29) al de kapitein van het Friese schip. Marco van Basten stripte hem echter van de band vanwege 'onprofessioneel gedrag' na een wissel. "Maar we zijn inmiddels weer bijna twee jaar verder."

De gebonkte middenvelder volgt De Roon op. De middenvelder, die zondag zijn transfer naar Atalanta Bergamo afrondde, gaat gemist worden. "Ik denk dat veel mensen onderschatten hoeveel werk hij verzette. Voor hem is dit fantastisch, maar wij missen nu wel het type speler dat hij is."