Ajax verliest 'speler van buitencategorie': Hij is een echte Ajax-speler
"Dan hoor je niet naar het buitenland te gaan"

Ajax verliest 'speler van buitencategorie': "Hij is een echte Ajax-speler"

21-07-2015 07:28
23

Bryan Roy, voormalig buitenspeler van Ajax, begrijpt zowel Ricardo Kishna als Ajax niet. De Amsterdammers laten Kishna vertrekken naar SS Lazio, maar verliezen daardoor wel een potentiële topspeler, meent Roy. Ajax is in hoofdlijnen akkoord met de Italianen en strijken nu de laatste plooien glad. Alleen over de betaalwijze is nog geen akkoord bereikt.

"Als je twintig jaar bent, hoor je niet naar het buitenland te gaan...", zegt Roy in De Telegraaf over Kishna. Roy werd op zijn 23e door Foggia naar Italië gehaald. "Ik gun Ricardo deze transfer van harte. Maar ik vind het jammer dat hij hier nooit is geslaagd, omdat ik weet hoe ongelooflijk goed hij kan voetballen. Rica is van de buitencategorie."

"Dat hij tot dusver niet alles uit zijn carrière heeft gehaald, is in de eerste plaats zijn eigen verantwoordelijkheid. Maar ik vind dat wij als Ajax ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen. Ricardo is lichamelijk nooit helemaal fit geweest en daardoor mentaal ook nooit top", meent Roy. Kishna maakte in de jeugd veel extra trainingsuren. Na zijn debuut in Ajax 1 leek het maar niet te boteren met de fans. "Terwijl hij een echte Ajax-speler is, die fantastisch kan passeren én kan scoren."

Roy denkt dat Kishna het gaat maken in de Serie A. "De teleurstelling bij Ajax zal hij snel van zich afzetten, want Kishna kan mentaal ijzersterk zijn. In de jeugd liep hij twee zware knieblessures achter elkaar op. Velen twijfelden of hij terug zou komen. Dat lukte. En na één training bij het eerste leek het heel snel te gaan", aldus de hoofdpersoon. "In Italië wordt drie keer zo zwaar getraind als in de Eredivisie. Dat zal Ricardo ten goede komen. Wat ik heb begrepen, neemt hij ook een personal trainer mee naar Rome", besluit Roy.