Ongekende volksverhuizing Vitesse-fans: Engelse havenstad kleurt geel-zwart
Arnhemmers donderdag in Europa tegen Southampton

Ongekende volksverhuizing Vitesse-fans: Engelse havenstad kleurt geel-zwart

29-07-2015 08:44
24

Het seizoen moet nog beginnen, maar voor Vitesse staat deze week een van de grootste volksverhuizingen in de clubgeschiedenis te gebeuren. De ploeg van Peter Bosz neemt 1800 fans mee naar Southampton.

Vitesse neemt het donderdag in de derde voorronde van de Europa League op tegen het Southampton van Ronald Koeman. Aan belangstelling geen gebrek bij de Arnhemse achterban: alle beschikbare kaarten zijn in rap tempo verkocht, meldt De Telegraaf. De Engelse havenstad zal vanaf woensdagochtend steeds meer geel-zwart kleuren.

Per vliegtuig, bus, auto, trein en boot zullen de supporters hun weg vinden naar de Zuid-Engelse stad. Southampton heeft ondertussen duidelijk gemaakt dat er bij het stadion geen kaarten meer te verkrijgen zijn. Op die manier hoopt de club de toestroom aan Vitesse-fans in te perken.

De wedstrijd leeft niet alleen bij Vitesse-fans. Ook de aanhang van The Saints loopt warm voor Europees voetbal. De wedstrijd is volledig uitverkocht, waardoor er donderdag 32.689 fans aanwezig zijn in het stadion. Donderdag 6 augustus is de return in Arnhem.