'Feyenoord-spons' praat over samenwerking met Kuyt: Dat zou dom van me zijn
"Ik heb al met heel veel grote spelers gespeeld"

'Feyenoord-spons' praat over samenwerking met Kuyt: "Dat zou dom van me zijn"

31-07-2015 10:06
5

Kazim-Richards houdt zijn mond en luistert als Dirk Kuyt het woord voert binnen de selectie van Feyenoord. De Katwijker (34) heeft veel aanzien bij de Turk.

Door de rentree van Kuyt in de Kuip lijkt Kazim zijn plek in de punt van de aanval kwijt. Zo zwart-wit is het echter niet, claimt Kazim. "We voelen elkaar al goed aan. Dirk speelt als centrumspits hetzelfde spel als ik altijd speel. Ik weet dus precies wat hij van een linksbuiten verwacht en dat doe ik dan ook", aldus de 28-jarige aanvaller tegen Metro. "Als ik bij een voorzet vanaf rechts naar de eerste paal kruip, duikt Dirk aan de linkerkant op. Op die manier zorgden we tegen Southampton voor een paar gevaarlijke momenten."

Feyenoord ging er in de traditionele seizoensopener tegen de Engelse club hoe dan ook met 3-0 af. "Het kan allemaal nog niet honderd procent zijn", verklaart Kazim. "En we hebben het wel over die nummer zeven van de Premier League. Zij waren bovendien al langer in voorbereiding, wij zijn nog maar een paar weken bij elkaar."

Kuyt voegde zich later bij de groep, maar in korte tijd voelde Kazim een klik. "Ik heb al met heel veel grote spelers gespeeld. Dan probeer ik altijd een spons te zijn en zoveel mogelijk dingen in me op te nemen. Dat doe ik nu ook bij Dirk, ook al ben ik al 28 jaar. Het zou dom van me zijn als ik niet van hem probeer te leren. Dat bevalt me zo aan hem; hij komt niet binnen alsof hij de grote ster is. Nee, hij probeert gelijk iedereen te helpen zijn spel te verbeteren."