Update: Chelsea bevestigt spannende, nieuwe huurdeal met Vitesse
Speler was jongste speler in CL voor Chelsea

Update: Chelsea bevestigt spannende, nieuwe huurdeal met Vitesse

04-08-2015 18:36
5

Dominic Solanke traint vanaf dinsdag mee met de hoofdmacht van Vitesse. De Arnhemmers hopen snel tot een overeenstemming te komen met de spits van Chelsea. Vitesse noemt niet om wat voor een deal het gaat, maar naar alle waarschijnlijkheid wordt de Engelsman gehuurd.

Solanke staat bekend als een echte goaltjesdief. Zo was hij afgelopen seizoen topscorer geworden in de UEFA Youth League, de Champions League voor jeugdteams. Hij maakte twaalf doelpunten in negen wedstrijden. De zeventienjarige speler doorliep de verschillende jeugdteams van de Engelse nationale ploeg, vorig jaar scoorde hij nog in de gewonnen finale tegen Nederland op het EK onder-17.

Solanke tekende recentelijk een nieuw contract bij Chelsea, waar hij als achtjarige jongen binnenkwam. Hij werd geboren in Reading en wordt in september achttien jaar oud. Afgelopen seizoen werd Solanke, die werd uitgeroepen tot talent van het jaar, de jongste speler die voor Chelsea uitkwam in de Champions League. Hij maakte zijn Europese debuut tegen Maribor in de groepsfase.

Update 18:36: Chelsea heeft dinsdagavond de deal met Vitesse bevestigd. Dominic Solanke speelt het komende seizoen op huurbasis in Arnhem. Het is eerste uitleenbeurt voor de zeventienjarige spits, die op Stamford Bridge te boek staat als één van de grote talenten van de jeugdopleiding.