Talentenjacht: Frenkie de Jong, Eerst je school afmaken

Talentenjacht: Frenkie de Jong, "Eerst je school afmaken"

24-08-2015 10:00

Het stikt van de talenten in de Eredivisie. VoetbalPrimeur bekijkt in de rubriek 'talentenjacht' welke talenten op punt van doorbreken staan. In deze editie maken we kennis met Frenkie de Jong.

Club: Willem II

Positie: centrale middenvelder

Leeftijd: 18

Geboorteplaats: Arkel

Contract tot: 30 juni 2016

Transferwaarde: €400.000 - €500.000

Speelkansen
De twee spelers grootste concurrenten voor een basisplek zijn Stijn Wuytens en Funso Ojo. Tijdens de eerste twee wedstrijden zat De Jong niet eens bij de selectie. Een vertrek was onvermijdelijk en uiteindelijk maakte De Jong dan ook de overstap naar Ajax, dat enkele tonnen voor hem betaalt.

Hoe deed hij het in de jeugd?
De Jong kwam op achtjarige leeftijd van ASV Arkel naar Willem II. Hij en zijn ouders sloegen een aanbod van Feyenoord af. Deze zomer speelde hij ook mee op het EK onder-19, dat voor Oranje teleurstellend eindigde in de groepsfase.

Wat zeggen anderen over hem?
"Eerst je school afmaken", riep de opa van De Jong altijd. De middenvelder komt uit een familie die beide beentjes stevig op de grond heeft staan. Inmiddels heeft De Jong zijn havodiploma binnen en heeft hij zijn eerste profcontract getekend bij Willem II.

Grootste kwaliteit
De Jong is een echte box-to-box middenvelder, hij wil graag betrokken zijn in het spel. Nu de transfer naar Ajax rond is, zou De Jong in de toekomst een droommiddenveld kunnen vormen met Abdelhak Nouri en Donny van de Beek.