'Engels avontuur lonkt voor balende oud-PSV'er, tijdperk in Frankrijk over en uit'
"Een lastige situatie"

'Engels avontuur lonkt voor balende oud-PSV'er, tijdperk in Frankrijk over en uit'

14-08-2015 17:51
1

Ola Toivonen en Stade Rennes lijken na achttien maanden hun wegen te gaan scheiden. De oud-PSV'er heeft te horen gekregen dat hij niet hoeft te rekenen op veel speeltijd en dat hij zelfs verkocht mag worden.

"Het is een lastige situatie", legt de balende Zweed uit aan Foot Mercato. "Ik wil spelen. Als dat hier niet is, dan moet het ergens anders. Dat is de reden dat ik weg wil."

Wedden

Meer odds

De Franse club haalde enkele nieuwelingen naar Rennes. Toivonen is daar in feite de dupe van. "Als een club nieuwe spelers koopt, moeten anderen weg. Ik hoef niet te blijven bij een club die toch geen beroep doet op mij."

Onder meer Sunderland, de club van trainer Dick Advocaat, zou wel oren hebben naar een samenwerking met de middenvelder, die tussen begin 2008 en januari 2013 bij PSV speelde. "Dat laat ik over aan Mino Raiola, mijn zaakwaarnemer."

Toivonen heeft 139 duels voor PSV achter zijn naam staan, voordat hij het avontuur in Frankrijk aanging. Namens de Franse middenmoter kwam hij 46 keer in actie. Daarin was hij goed voor veertien treffers.