PSV hevelt toptalent officieel over naar eerste selectie van Cocu

PSV hevelt toptalent officieel over naar eerste selectie van Cocu

19-08-2015 15:25
7

Steven Bergwijn mag zich sinds woensdag speler van de PSV-hoofdmacht noemen. Phillip Cocu heeft het zeventienjarige toptalent officieel overgeheveld.

Dat maakt PSV bekend via de officiële kanalen. Cocu bracht Bergwijn in de ochtend op de hoogte van het mooie nieuws. "Steven heeft zijn plek in de kleedkamer van de A-selectie zelf afgedwongen", reageert de trainer. "Hij heeft een goede voorbereiding achter de rug en werkt iedere dag keihard om beter te worden. Dit is zijn beloning."

Bergwijn kreeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen een serieuze kans en die greep hij met beide handen aan. De linksbuiten kreeg vervolgens het rugnummer 27 toegewezen, nadat hij aan het einde van afgelopen seizoen al zijn officiële debuut voor PSV had gemaakt in het competitieduel met Heracles Almelo.

Het lijkt erop dat Bergwijn voorlopig nog blijft meespelen bij Jong PSV. De club haalde met Maxime Lestienne al een vervanger voor Memphis Depay naar Eindhoven. Cocu heeft ook nog de beschikking over Jürgen Locadia, hoewel hij liever in de spits speelt.