De Boer zorgt voor dubbele teleurstelling rond Ajax-talent: 'Liever tegen United'

De Boer zorgt voor dubbele teleurstelling rond Ajax-talent: 'Liever tegen United'

27-08-2015 09:17
1

Vaclav Cerny zit niet bij de selectie van Ajax voor het duel met FK Jablonec. Dit beslissende duel in strijd om een ticket voor de groepsfase van de Europa League gaat aan de neus van de Tsjech voorbij en daarvan baalt ook de Tsjechische media.

"Ik heb liever dat hij met Jong Ajax tegen Manchester United oefent, dan hier tien minuten invalt. En Amin Younes als eerste elftalspeler op De Toekomst in zijn eentje krachttraining te laten doen, lijkt me ook niet goed. Vanwege het teamproces hebben we Younes mee", verklaarde Frank de Boer tegenover De Telegraaf. De trainer had natuurlijk geen boodschap aan de teleurstelling bij de Tsjechische pers.

Wedden

Meer odds

Op de persconferentie werd al duidelijk dat De Boer vindt dat Ajax-tegenstanders zich nu vaak ingraven. "Het is vaak copycatachtig wat clubs doen als ze een goed resultaat halen. Na de wedstrijden tegen Salzburg ging iedereen als Salzburg storen... Nu is het weer andersom. Wij zullen daar oplossingen voor moeten vinden. Maar als je tegen clubs speelt die zich massaal terugtrekken, zijn wij nog niet bij machte er een sprankelende wedstrijd van te maken."