FC Utrecht slaat toe en boekt tegen bekerwinnaar eerste driepunter

FC Utrecht slaat toe en boekt tegen bekerwinnaar eerste driepunter

29-08-2015 20:20
10

FC Utrecht heeft na vier competitiewedstrijden de eerste zege van het seizoen te pakken. De Domstedelingen hadden tegen FC Groningen voldoende aan treffers van Bart Ramselaar en Timo Letschert (2-0).

FC Groningen-coach besloot om nieuwkomer Hedwiges Maduro nog niet in de basis te zetten, maar op de reservebank te plaatsen. De oud-Ajacied zag vanaf de kant hoe zijn ploeg de mindere van Utrecht was. De Domstedelingen waren feller, maar aanvaller Sebastien Haller had het vizier ditmaal niet op scherp staan. Als aangever was de Fransman na een halfuur alsnog belangrijk voor Utrecht. Met een fraaie overstapje zette Haller Ramselaar via Sean Klaiber vrij voor Padt, waarna Ramselaar niet faalde: 1-0.

In de tweede helft bleef Utrecht de bovenliggende partij, maar het duurde lang voordat de beslissing viel. Het was in de slotfase echter opnieuw Haller die met een assist van grote waarde was voor Utrecht. Op aangeven van de spits kon Letschert vrij doorlopen op Padt. Met een overtuigende afronding tekende de verdediger voor de 2-0 eindstand.