LIVE: Lestienne, Arias en Locadia schieten PSV langs Feyenoord (gesloten)

LIVE: Lestienne, Arias en Locadia schieten PSV langs Feyenoord (gesloten)

30-08-2015 18:40
64

In Eindhoven staat zondagmiddag de eerste topper van het nieuwe Eredivisie-seizoen op het programma. PSV en Feyenoord trappen om 16:45 uur af en VoetbalPrimeur is er live bij!

18:40: Over en uit! PSV wint met 3-1 van Feyenoord en verkleint het gat op de ranglijst naar één punt.

18:34: De laatste minuten zijn aangebroken, maar van een Rotterdams slotoffensief is nauwelijks sprake. Het pleit lijkt beslecht.

18:24: GOAL! Locadia schiet de 3-1 binnen uit een makkelijk gegeven strafschop. PSV op rozen!

18:15: Intussen begint Feyenoord steeds beter te voetballen. PSV wordt teruggedrongen en ontsnapte al meerdere keren aan de gelijkmaker.

18:12: Elia komt in het veld en maakt zijn officiële debuut voor Feyenoord. De nieuweling komt in het veld voor Immers, waardoor Kuyt op 10 komt te staan.

18:02: Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad, zit in het stadion en weet het spelbeeld aardig te verwoorden.

17:53: GOAL! PSV komt meteen na rust op een verdiende 2-1 voorsprong via Arias! Aanname met rechts, afmaken met links. Fraai!

17:46: De twee clubs zijn begonnen aan de tweede helft. Wie gaat er het beste om met de temperaturen in het benauwde Philips Stadion?

17:32: Feyenoord en een veel sterker PSV gaan rusten met een 1-1 tussenstand. Over een kwartiertje verder!

17:29: En dan moet Lestienne eigenlijk ook de voorsprong binnenschieten, maar Vermeer houdt Feyenoord op de been.

17:23: GOAL! Lestienne weet nu wél het doel te vinden. De Belg rondt voortreffelijk af na een steekpass van Pröpper: 1-1!

17:15: PSV heeft het betere van het spel. Het schort echter aan de afronding. Nu is het Lestienne die veel te onrustig is voor het Feyenoord-doel, kort nadat Arias de eerste gele kaart van het duel kreeg.

17:01: PSV is niet aangeslagen na de vroege tegengoal en jaagt op de gelijkmaker. De Jong kreeg al een kans na een fout van Vejinovic, maar schoot mis.

16:52: GOAL! Bruma verrast Zoet en zet Feyenoord op een 0-1 voorsprong met een eigen doelpunt!

16:45: De eerste topper van het nieuwe Eredivisie-seizoen is begonnen. Game on!

16:38: Kort voor de aftrap toch nog een mutatie bij PSV. Simon Poulsen heeft een kuitblessure opgelopen in de warming-up. Brenet vervangt hem.

16:20: Nog 25 minuten tot de aftrap. Feyenoord is begonnen aan de warming-up.

15:30: Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, kiest voor een aantal wijzigingen ten opzichte van de eerste drie duels van het seizoen. Rick Karsdorp kampte gedurende de week met een aantal pijntjes en verdwijnt uit de basis. Sven van Beek vervangt hem op de positie van rechtsback, waardoor er een plek vrijkomt voor Eric Botteghin in het centrum, naast Jan-Arie van der Heijden.

In de spits staat Colin Kazim-Richards. De Turk houdt Michiel Kramer, die de laatste weken uitstekend speelde als invaller, uit de basis. Van Bronckhorst kondigde deze week al aan vaak te wisselen tussen zijn twee spitsen. Eljero Elia begint op de bank.

PSV treedt met één verrassing aan in het Philips Stadion. Simon Poulsen vervangt Joshua Brenet. De Deen had in zijn eerste weken als PSV'er grote moeite om aan te haken, maar de aanpassingsperiode lijkt inmiddels achter de rug. Poulsen begint als linksback in de eerste Eredivisie-topper van het nieuwe seizoen.

De opstellingen:

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Poulsen; Pröpper, Guardado, Maher; Narsingh, De Jong, Lestienne.

Feyenoord: Vermeer; Van Beek, Botteghin, Van der Heijden, Kongolo; Vejinovic, El Ahmadi, Immers; Kuyt, Kazim, Basaçikoglu.

Blijf in dit bericht op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Eindhoven!