Schreuder laakt kritiek: Die geluiden waren er zelfs in het kampioensjaar

Schreuder laakt kritiek: "Die geluiden waren er zelfs in het kampioensjaar"

30-08-2015 20:57
3

Voor Alfred Schreuder is het moment van terugblikken aangebroken nu zijn ontslag bij FC Twente definitief is. De trainer erkent niet alles uit de ploeg van de Tukkers geperst te hebben.

"Ik heb een geweldige tijd gehad bij Twente. Helaas mocht ik het om diverse redenen niet afmaken. De klad kwam na er februari 2015 in en ik heb zelf ook niet het maximale uit de groep gehaald. Dat geef ik zeker toe", is Schreuder in gesprek met FOX Sports zelfkritisch.

De slechte seizoenstart gaf voor FC Twente de doorslag voor zijn ontslag. "Ik erken dat we een moeizame start hadden dit seizoen. Maar de groep was niet compleet. Dat is-ie nog steeds niet. Het probleem zat 'm ook niet in de band die ik met de spelers had. Zij lieten vaak genoeg weten dat ze nog achter me stonden. Het vertrouwen onderling was er, dat was duidelijk."

Kritiek dat Schreuder zijn ploeg saai liet voetballen, laat de inmiddels werkloze coach van zich afglijden. "Iedereen mag zijn mening geven. Maar ik weet ook wat andere trainers over Twente zeiden. Zij waren positief. De geluiden dat het niet aantrekkelijk genoeg was, waren er zelfs tijdens het kampioensjaar (2010, red.). We eindigden twee jaar geleden als derde. Vorig jaar rond de winterstop stonden we vierde. Alleen het laatste half jaar was het niet best. Dat besef ik maar al te goed. Geslachtofferd? Nee, zo voel ik dat niet. Dit hoort bij de wetten van het voetbal."

Schreuder denkt dat de club er bovenop komt, ook als sterspelers Hakim Ziyech en Jesus Corona nog vertrekken voor het sluiten van de transfermarkt. "Ik heb bij Twente geleerd dat er elk moment een speler verkocht kan worden. Dat is het proces van gezondmaken waarin de club verkeert. Maar ik weet zeker dat het uiteindelijk goed komt met Twente."