'Willem II casht flink bij aanstaande transfer en wil zelf ook aankopen doen'

'Willem II casht flink bij aanstaande transfer en wil zelf ook aankopen doen'

31-08-2015 07:33
3

Willem II krijgt mogelijk een flinke som geld. De Tilburgers hopen dat Virgil van Dijk van Celtic naar Southampton verkast, want dat zou Willem II een bedrag van bijna 400.000 euro opleveren. Daarmee wil Willem II zelf nog de transfermarkt op.

Van Dijk speelde in de jeugdopleiding van de Tricolores en levert daardoor een opleidingsvergoeding op, zodra Van Dijk een transfer maakt. In de Engelse en vaderlandse media gaat het gerucht dat Van Dijk maandag of dinsdag de overstap maakt van Celtic naar Southampton. Met de transfer zou een bedrag van vijftien miljoen euro gemoeid zijn.

Als het genoemde bedrag klopt, dan kan Willem II rekenen op een vergoeding van 375.000 euro, zo meldt het Brabants Dagblad. Ook FC Groningen gaat flink cashen, die club rekent op ongeveer één miljoen euro. Van Dijk speelde namelijk in het verleden bij Groningen, voordat hij door de noorderlingen verkocht werd aan Celtic. Groningen bedong een doorverkooppercentage. Celtic heeft in Tyler Blackett de opvolger van Van Dijk al in huis.