Zesde club voor Nederlandse spits: Heb ook nog even met Van der Vaart gebeld

Zesde club voor Nederlandse spits: "Heb ook nog even met Van der Vaart gebeld"

01-09-2015 07:43
4

Ricky van Wolfswinkel heeft zijn gewenste transfer dan toch te pakken. De spits van Norwich City verkast op huurbasis naar Real Betis, de Spaanse club van Rafael van der Vaart. De deal kwam om 23:59 uur rond.

De 26-jarige spits mag nu dus ook gaan ruiken aan het Spaanse voetbal, daar waar hij eerder al in Nederland, Portugal, Engeland en Frankrijk speelde. Vitesse, FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City en AS Saint-Etienne maakten eerder al gebruik van zijn diensten. "Het voetbal staat weer voorop", zegt hij tegenover Voetbal International. De deal met Betis, zijn zesde club, kwam maandagmiddag op gang. "De interesse was direct heel concreet en de plannen spraken me aan."

Wedden

Meer odds

"Ik heb ook nog even gebeld met Rafael van der Vaart en hij was ook heel positief over de club. Vervolgens was het vooral afwachten of alles tijdig rond zou komen", vervolgt Van Wolfswinkel. Het was zelfs nog even billenknijpen. "Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen", klinkt de speler opgelucht. "De Primera Division is voor elke speler een geweldig podium. En met Betis kom ik bij een prachtige club terecht. Bij Betis wil ik weer veel speelminuten maken en belangrijk zijn voor de ploeg. Met dat doel ga ik naar Spanje."